"Antartika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi" Çağrısına Çıkılmıştır

Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İstanbul Teknik Üniversitesi teknik koordinasyonuda yürütülmektedir.

Ülkemizin Dünya'da kutup bilimleri konusunda yaptığı özgün bilimsel çalışmalar ile öncü ülkeler arasında yer alma vizyonu ile hazırlanan Ulusal Kutup Bilim Programı (2018-2022) 29 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Program kapsamında Türk bilim insanlarının yetenek ve yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla uzun yıllardar kutup bölgeleri ile ilgili çalışmalar yürüten yabancı ülkelere ait kutup bilim üslerinde görev almalarının teşvik edilmesi ile Türkiye'de eksik olan tecrübenin kısa sürede kazanılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda bilim insanlarımızın Antarktika kıtasında çalışmalar yapan diğer ülkeler ile ortak olarak gerçekleştirecekleri projeleri desteklemek üzere İTÜ tarafından açık proje çağrısına çıkılmıştır.

Söz konusu çağrıya http://www.itu.edu.tr/duyuru/kutup-arastirmalari-ikiliiis-birlikleri-proje- cagrisi web adresinden ulaşılabilmektedir.



HIZLI ERİŞİM