LEAP-Agri Çağrısı Mart Ayı İçerisinde Açılıyor


LEAP-Agri Çağrısı Mart Ayı İçerisinde Açılıyor.

LEAP-Agri (A Long-term EU-Africa Research and Innovation Partnership on Food and Nutrition Security and Sustainable Agriculture), Afrika ve Avrupa ülkeleri tarafından, Gıda, Beslenme Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım alanlarında ortak araştırma projelerine fon desteği sağlamak amacıyla açılacak uluslararası bir ERA-NET çağrısıdır. LEAP-Agri Çağrısı'nın, 2017 Mart ayı içerisinde açılması planlanmaktadır.

LEAP-Agri, 9 Afrika Ülkesi (Cezayir, Burkina Faso, Kamerun, Mısır, Gana, Kenya, Senegal, Güney Afrika ve Uganda), 9 AB Üye/Aday Ülkesi (Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya ve Türkiye) ve bir Uluslararası Organizasyonun (CIHEAM-Bari) oluşturduğu 24 fonlayıcı kuruluşu kapsayan 30 ortaklı bir oluşumdur.

LEAP-Agri'nin hedefi öncelikli olarak belirlenmiş olan Gıda ve Beslenme Güvenliği ve Sürdürülebilir Tarım alanında Avrupa-Afrika Bilim ve Teknoloji diyaloğunun sağlanmasıdır. LEAP-Agri Ortaklığı yukarıda bahsedilen kuruluşlar ve AB Komisyonu tarafından finanse edilmektedir. Afrika ve Avrupa Ülkelerinin toplam katkısı 18.5 milyon Euro'dur ve AB Komisyonu katkısı ile ortak çağrı fonu 27.6 milyon Euro olarak belirlenmiştir. Çağrı kapsamında desteklenecek projelerin toplam bütçesi 300.000 Euro ile 1.5 milyon Euro arasında olup, projeler için maksimum süre 3 yıldır. Ülkemiz katılımcıları için Projeler TÜBİTAK tarafından Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı - 1001 kapsamında fonlanacaktır.

Çağrı ile ilgili linkler:

http://www.leap-agri.com/ 

http://www.ufuk2020.org.tr/tr/content/leap-agri

Ayrıntılı bilgi için:

Kerem Lütfi Akıllı - TÜBİTAK  kerem.akilli@tubitak.gov.tr



HIZLI ERİŞİM