TÜBİTAK_ICT-AGRI-FOOD Eranet Cofund 1. Çağrısı Açıldı

ICT-AGRI-FOOD (ICT-enabled agri-food systems) projesi Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen bir Era-Net Cofund projesidir. Proje kapsamında, TÜBİTAK ile birlikte 23 ülkeden 34 adet, araştırma projelerini fonlayan veya politika oluşturan kurum ortak olarak yer almaktadır. ICT-AGRI-FOOD projesinin amacı, sürdürülebilir gıda üretimi amacıyla bilgi iletişim teknolojilerinin (BİT) gıda üretim zincirinde kullanımı konusunda bilgi paylaşımını desteklemektir.

ICT-AGRI-FOOD 2019 yılı çağrısı, farklı ülkelerden bölgesel veya ulusal bazda araştırmalara destek veren 28 farklı fonlama kuruluşunun katılımı ve Avrupa Komisyonunun desteği ile 18/12/2019 tarihi itibariyle açılmıştır. Önerilen araştırma projelerinin çağrının amaç ve kapsamıyla ve ülkelerin ulusal ve kurumsal öncelikli alanlarıyla uyumlu olması gerekmektedir. Uluslararası çağrı metni için tıklayınız. Oluşturulacak konsorsiyumlarda çağrıya katılan en az 3 ülkeden ortak yer alması gerekmektedir.

İlk Cofund çağrısı kapsamında, çiftlikten-çatala, çiftçiler, kobiler, gıda işletmecileri, tedarikçiler, politika üreticiler ve tüketicilere kadar tüm gıda zincirinde yer alan aktörler ele alınarak, çok oyunculu bir yaklaşımla sürdürülebilir, izlenebilir, esnek ve şeffaf tarımsal-gıda sistemleri için dijital teknoloji çözümlerinin (nesnelerin interneti (IoT), yapay zeka, büyük veri, uzaktan algılama, robotik ve otomasyon vb.) geliştirilmesi beklenmektedir.

Detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.




HIZLI ERİŞİM