Bireysel ve Dönüşümsel Tıp Alanı Uygulamalı Proje İşbirliği Çağrısı 2020-BT-02 Açıldı


Program Adı : BT – BİREYSEL VE DÖNÜŞÜMSEL TIP ALANI UYGULAMALI PROJE İŞBİRLİĞİ

Çağrı Adı : BİREYSEL VE DÖNÜŞÜMSEL TIP ALANI UYGULAMALI PROJE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Çağrı Başlangıç Tarihi : 24.01.2020

Çağrı Bitiş Tarihi : 02.03.2020 12:00

Basılı Belge Son Teslim Tarihi : 09.03.2020

Genel Açıklama :

BİREYSEL VE DÖNÜŞÜMSEL TIP ALANI UYGULAMALI PROJE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI 2020-BT-02

TÜSEB koordinasyonunda gerçekleştirilmekte olan Türkiye Genom Projesi kapsamında birbirini tamamlayıcı nitelikte farklı aşamalardan oluşan uygulamalı bir proje süreci planlanmıştır;

- İlk aşamada, kanserler, kronik ve nadir hastalıklarda geniş bir biyolojik örneklem (doku, kan, tükürük, idrar ve gaita örnekleri) oluşturulması amaçlanmaktadır.

- İkinci aşamada, oluşturulan biyolojik örneklem ile çoklu omik (genomik, transkriptomik, proteomik, metabolomik ve metagenomik) yöntemleri temel alan bir yaklaşımla veri üretim sürecine geçilecektir.

- Üçüncü aşamada, elde edilen çoklu omik verileri sistem biyolojisi, biyoenformatik, veri madenciliği ve yapay zeka teknikleri kullanılarak bütüncül bir yaklaşımla analiz edilecektir.

- Projenin son aşamasında, ülkemizde görülen kanser, kronik ve nadir hastalıkların erken tanı, tedavi ve/veya önlenmesinde etkili olabilecek hayata geçirilebilir, özgün, katma değeri olan ürünler (tanı kitleri, terapötik moleküller, vb.) ile tanı ve tedavi yöntemleri geliştirilecektir.

Böylece söz konusu hastalıklardan kaynaklanan sosyo-ekonomik yükün ortadan kaldırılması veya hafifletilmesi hedeflenmektedir.

 Detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM