ERA.Net RUS PLUS Yenilik Projeleri Ortak Çağrısı Açıldı


ERA.Net RUS PLUS Projesi AB Üye ve ilişkili ülkeleriyle Rusya arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında geniş tabanlı ve etkin bir işbirliğini hedeflemektedir. Bu kapsamda, ERA.Net RUS PLUS Avrupa araştırma programları arasında önemli bir yer tutmakta ve bu programın en önemli hedefi olan, ulusal ve bölgesel seviyede Rusya’ya yönelik olarak sürdürülen araştırma faaliyetlerinin koordine edilmesi doğrultusunda hizmet etmektedir. ERA.Net RUS PLUS kapsamında yenilik projeleri ortak çağrısı 20 Temmuz 2017 tarihinde açılmıştır. Çağrı konusu ile ilgili olarak herhangi bir sınırlama olmayıp çağrıya yenilik içeren Ar-Ge nitelikli proje başvuruları beklenmektedir.

2017 yılı ortak çağrısına, Rusya’nın yanı sıra Almanya, Avusturya, Romanya ve Yunanistan’dan da fonlama kuruluşları katılmaktadır. Söz konusu çağrı çerçevesinde, Rusya’dan en az bir ve çağrıya katılan en az iki farklı Avrupa ülkesinden iki ortağın katılımıyla oluşturulacak olan en az üç ortaklı konsorsiyumlar desteklenecektir.

19 Eylül 2017 tarihi Orta Avrupa saatiyle 15.00’da kapanacak olan çağrıya başvurular elektronik ortamda, İngilizce olarak, https://secure.pt-dlr.de/ptoutline/app/users/login/RUS_INNO2017 adresinde yer alan elektronik başvuru sistemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Çağrı ile ilgili Sekreterya tarafından yayımlanan detaylara http://eranet-rus.eu/en/196.php#innovation adresinden ulaşabilirsiniz.


ÇAĞRI TAKVİMİ

19 Eylül 2017 Orta Avrupa saati ile 15.00: Uluslararası proje başvurularının son teslim tarihi.

26 Eylül 2017 Türkiye saati ile 17.00: Türkiye’den katılan firmaların online olarak PRODİS üzerinden TÜBİTAK’a ön kayıt başvurusu yapması ve ilgili ön kayıt belgeleri ile proje ekibinde yer alan personel özgeçmişlerinin posta veya kuryeye verilerek TEYDEB’e göndermesi için son tarih.

TÜRKİYE’DEN KATILAN FİRMALAR

ERA.Net RUS PLUS ortak çağrısında proje önerileri başarılı bulunan Türkiye'de yerleşik firmalar, TÜBİTAK tarafından 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kuralları çerçevesinde desteklenecektir. Türkiye’den katılan firmaların 26 Eylül 2017 (Türkiye saati ile 17.00) tarihine kadar TÜBİTAK’a ön kayıt başvurusu gerekmektedir.

Ön kayıt başvurusu yapılabilmesi için öncelikle TÜBİTAK TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemine (PRODİS) kayıt olunması gerekmektedir. Bu aşama sonrasında PRODİS’e giriş yapılarak proje ön bilgileri, proje yürütücüsü bilgileri, kuruluş yetkilisi bilgileri ve taahhütnameyi içeren sistemin oluşturacağı "Proje Ön Kayıt Formu" ve ön kayıt formunda belirtilen kuruluşa ait istenen ek belgelerin ve projede görev alan personel özgeçmişlerinin posta veya kurye yoluyla TEYDEB’e iletilmesi gerekmektedir.

Ön kayıt sürecine ilişkin sorularınız için fatih.sahin@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

1509 ULUSLARARASI SANAYİ Ar-Ge PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

Programa, sektörüne ve büyüklüğüne bakılmaksızın, firma düzeyinde katma değer yaratan, Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri başvurabilmektedir. Programda hibe şekilde destek verilmektedir. Destek oranı büyük firmalar için %60, KOBİ’ler için %75’tir. Ayrıntılı bilgi http://tubitak.gov.tr/tr/destekler/sanayi/uluslararasi-ortakli-destek-programlari/icerik-1509-tubitak-uluslararasi-sanayi-ar-ge-projeleri-destekleme-programi internet adresinde yer almaktadır.



HIZLI ERİŞİM