BAP Ara Rapor ve Sonuç Raporları Hakkında

Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesinde,

MADDE 15- (1) Kabul edilen bir projenin yürütücüsü, 6 (altı) ayda bir geçmiş dönemde yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin yer aldığı ara raporlarını BAPSO’da yer alan “Ara Rapor Formu” formatında BAP Komisyonuna sunar. Ara raporlarda; yapılan çalışmaların gelişme durumu, ara sonuçlar, yapılan veya yapılması düşünülen bilimsel yayınlar ile yapılacak çalışmalar başta olmak üzere, proje ile ilgili bilimsel, teknik, idari, mali bilgiler ve gerek görülen diğer hususlar yer alır.

(2)Ara raporlar BAP Komisyonu tarafından değerlendirilir. Komisyon gerekli gördüğü hallerde proje hakemlerinden görüş isteyebilir. Ayrıca Komisyon, gerekli görürse Proje Yürütücüsünü davet ederek ara raporda belirtilen hususlarla ilgili detaylı bilgi isteyebilir.

(3)Projenin BAP Komisyonu tarafından olumlu olarak değerlendirilmesi halinde, bir sonraki dönem için proje desteği devam eder. Olumsuz olarak değerlendirilen projeler durdurulabilir veya iptal edilebilir.

MADDE 18- (1) Proje yürütücüsü, projenin bitiş tarihini izleyen en geç üç ay içerisinde, araştırma sonuçlarını içeren proje sonuç raporunu BAP Komisyonu tarafından belirlenen formata uygun olarak sunar.

MADDE 19- (1) Aşağıdaki durumlarda BAP Komisyonu Proje Yürütücüsünü/ Araştımacı(ları) değiştirebilir, projenin yeniden gözden geçirilmesini (revizyonunu) isteyebilir, projeyi durdurabilir veya iptal edebilir.

a) Projenin teklifte öngörülen gelişmeyi gösterememesi,

b) Projenin izleme sonucunda öngörülen amaç ve çalışma programına uygun biçimde yürütülememesi,

c) Proje ara raporunun üst üste iki kez BAP Komisyonuna verilmemesi,

ç) Proje sonuç raporunun, süresi içerisinde BAP Komisyonuna teslim edilmemesi,

denilmektedir. Dolayısıyla projelerin Ara Rapor ve Sonuç Raporlarının, yönergede belirtilen şekliyle hazırlanarak zamanında BAP Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

BAP Koordinatörlüğü



HIZLI ERİŞİM