YÖK, “Yerli ve Milli Savunma Sanayi” İçin Doktoralı Mühendis Yetiştirecek !


Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'nin savunma sanayinde yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı amacıyla, YÖK 100/2000 Doktora Projesi'ne aralarında denizaltı tasarımları, bacaklı, biyomekanik robotlar, uydu tasarımı, radar ve görünmezlik teknolojilerinin bulunduğu 7 yeni bilim alanı daha ekledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, yaptığı açıklamada, “Yeni YÖK” olarak ilk kez kurgulayarak 2016-2017 akademik yılında hayata geçirdikleri YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu 100 öncelikli tematik alanda doktora yapan öğrenci sayısının 4 bin 250 olduğunu ve bu sayının 2020 yılı sonuna kadar 5 bine çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. 11. Kalkınma Planındaki hedeflerin yıl sonuna kadar pek çoğunu gerçekleştirmiş olacaklarını buna 100/2000 Doktora Projesi’nin de dahil olduğunu söyledi.

YÖK'ün verdiği burs miktarının yanında TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerini yerine getiren adayların da "çift burs" imkânından yararlandığını belirten Saraç, böylece burs miktarının aylık 4 bin 700 lirayı bulacağını bildirdi.

Haberin detayı için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM